Ceylanpınar davasında sona gelinirken, PKK'nin 'unutulan' açıklamaları!
Edûl Xatûn / KRDNews
Çözüm sürecinin bitirilmesine gerekçe gösterilen Ceylanpınar'daki 2 polis cinayetinde tutukluları ihbar eden kişi, davanın ilk hakimi FETÖ’den tutuklu, savcısı aranıyor. İki polisin öldürülmesinin ardından PKK'nin, Suruç katliamına misilleme olarak iki polisi öldürdüğünü açıklayarak olayı üstlenmesi, 5 gün sonra ise redd ederek 'bağımsız, yerel birimlere işaret etmiş olması' bir 'ayrıntı' olarak unutulmaya yüz tutmuş gibi
22 Temmuz 2015 tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar Urfa’nın Ceylanpınar İlçesindeki evlerinde ölü bulundu. Olayın ardından çözüm süreci bitirilmiş ve çatışmalı ortam başlamıştı. İki polisin ölümüyle ilgili açılan ve 5 savcı değiştiren davada sona gelindi.
İhbarcısı, savcısı, hakimi FETÖ’cü çıktı
Davayı takip eden dihaber'in haberine göre, Ceylanpınar suikastinin FETÖ ile olan ilişkisini gözler önüne seren gelişmeler var. Polislerin bitişiğindeki daireyi kiralayan 4 kişi ve “ihbar” sonucu gözaltına alınan 5 kişiden 7’si tutuklandı. Tutuklananlardan 3'ü 18 Ocak tarihinde çıktıkları duruşmada serbest kalırken, 4 kişinin tutukluluğu devam ediyor.
Tutukluların ihbar edildiği telefonun sahibi T.B.'nin kardeşi Ramazan B. Urfa'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. T.B'nin bir diğer kardeşi Mithat B. ise FETÖ Urfa koordinatörü olarak aranıyor. Davanın ilk savcısı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu önce Adalet Bakanlığı tarafından terfi ettirildi ardından da hakkında FETÖ araması çıkartıldı; tutuklama kararı veren hakim Nurettin Bulut ise FETÖ’den tutuklu.
Evde tutukluların değil, polisin parmak izi çıktı
Dava kapsamında tutuklu bulunanların hiçbirinin evde parmak izi bulunmazken, 2 polisin parmak izi tespit edildi. Yine kime ait olduğu tespit edilmeyen 10 parmak izi daha tespitli. 5 Nisan’da görülen duruşmadan parmak izlerinden dördünün polis memuru Burak Koru’ya ait olduğu ortaya çıktı. Koru’ya ait bilgi 2015 tarihinde tespit edilmesine rağmen dosyaya yeni konulmuş olması dikkat çekiyor.
'Dava savcının soyut iddialarıyla yürüyor'
Dava avukatı Hüseyin Akay, iddianamenin tutuklu bulunan 7 kişiden önceki duruşmada tahliye edilen 3 kişinin sırf olayı gerçekleştirmek için polislerin yan dairesini kiraladıklarını ve cinayeti işledikleri üzerine kurulduğunu ancak tahliye edilmeleri ile birlikte iddianamenin çöktüğünü vurguladı.
PKK önce üstlenmiş sonra 'biz yapmadık' demişti
Olayın ardından HPG, Suruç katliamının intikamını almak için suikasti gerçekleştirdiğini duyurdu ancak 5 gün sonra BBC Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Kandil’deki KCK, Ceylanpınar’da iki polisin öldüğü saldırıyı PKK’nın yapmadığını, PKK'den bağımsız birimler tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.
http://www.ajanshaber.com/sanliurfadaki-polis-infazlarini-pkk-ustlendi-haberi/211888
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/333183/PKK_dan_sehit_edilen_iki_polis_icin_flas_aciklama__Biz_yapmadik.html
PKK’lı Demhat Agit polislere yönelik saldırıyla ilgili soruları yanıtlarken, saldırıyı PKK'nın 2 polisi öldürmediğini belirterek şöyle devam etti:
"Bunlar PKK'den bağımsız birimler. Bize bağlı olmayan, kendi içlerinde örgütlenmiş olan yerel güçlerdir diye açıklandı. Bizim yaptığımız bir şeyi üstlenmekle ilgili çekincemiz yok. PKK/HPG olarak yapılan bir eylem varsa bunun izahatı, gerekirse özeleştirisi yapılır."
PKK'den bağımsız birimler?
PKK, önce üstlendiği ancak sonradan olayı redd ettiği sırada 'PKK'den bağımsız, yerelde örgütlenmiş birimler'i işaret etti. Bunca ses getiren, bir dönemi kapanmasına yol açan, profesyonelliği ile dikkat çeken bu suikasti işleyen 'yerel birimler'e ilişkin bugüne dek herhangi bilgi kamuoyuna yansımış değil. Ancak bunu sorgulayan ve açığa çıkmasını isteyen bir kamuoyunun olduğunu söylemek de güç. Yukarıda sözü edilen, FETÖ şüphesine işaret eden gelişmelere bakıldığında bu olayda PKK ile FETÖ'nün adının birlikte anılması sadece bir tesadüf müdür? ya da olayın öncesinde ya da sonrasında aralarında olası herhangi bir ilişki olup olmadığı gibi sorular hala gizemini korumaya devam ediyor.