Ankara'da, Erdoğan talimatlı çok gizli kozmik toplantı
31 Mart yerel seçimlerinde önemli kayıplar yaşayan, dahası büyükşehirleri kaybeden, İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yönelik ağır baskıların ardından seçimin iptal edilmesini sağlayan AKP, 23 Haziran İstanbul seçimlerinde benzer bir akıbetten kaçınmak için kapsamlı ve detaylı bir strateji izliyor.
31 Mart yerel seçimlerinde önemli kayıplar yaşayan, dahası büyükşehirleri kaybeden, İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yönelik ağır baskıların ardından seçimin iptal edilmesini sağlayan AKP, 23 Haziran İstanbul seçimlerinde benzer bir akıbetten kaçınmak için kapsamlı ve detaylı bir strateji izliyor.
Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasının benzeri bir yöntemle evlere konuk olan siyasetçiler, yer sofralarında pozlar veren bakanlar, İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın ev ziyaretlerini arttırması, İmamoğlu'nun söz verdiği öğrenci seyahat kartında indirim gibi pek çok karara imza atan AKP, 31 Mart'taki yenilginin de peşini bırakmış değil.
Yenilginin sebeplerini araştırmaya devam eden AKP, iddia o ki, sık sık toplanıyor ve raporlarla durumu analiz ediyor.
Ankara kulislerine dair yazıları ile bilinen Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan ise, o toplantılardan sonuncusunun siyasetin son yıllardaki gözde semti Çukurambar'da yapıldığını yazdı. Toplantının mahiyetinin 31 Mart seçim sonuçlarının analizi olduğunu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 'çok gizli ve kozmik' nitelikte gerçekleştirildiğini belirten Takan, Erdoğan'ın katılımcılardan, kendisine bir rapor hazırlamalarını istediğini ifade etti.
Yazısına, film introlarını andıran bir girişle başlayan Takan, "Aşağıda okuyacağınız satırlarda, isim, yer, mekan ve kesin zaman dilimi belirtilmeyecektir..." notu düştükten sonra şu bilgileri verdi:
"Yer: Ankara/Çukurambar'da çok lüks bir site içinde bulunan binanın zemin katı.
Toplantının başkanı: Erdoğan'a çok yakın çok güvendiği bir isim. Katılımcılar: Bazı milletvekilleri, bazı eski milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri, özel seçilmiş akademisyenler ve özel seçilmiş üst düzey bürokratlar... Toplantının başlıklarını ise "genelde mahalli seçimlerin ve özelde büyükşehir seçimlerinin değerlendirilmesi" olarak belirler...
Şimdi,katılımcıların ana hatları ile yaptıkları değerlendirmeleri özetleyelim;
* Irkçı bir parti ile işbirliği yaptık. Bizim bunlarla ne işimiz var? Faydalarından çok zararları oldu. Bunlarla yola çıkmamız bize Büyükşehirleri özellikle İstanbul'u kaybettirdi" (Bana,toplantı ile ilgili bilgileri aktaran kaynağım, bu eleştirinin özellikle Güneydoğu'dan gelen katılımcılardan geldiğini ve eleştirilerini yaparken "MHP" demediklerinin altını çizdi-aht-)
* FETÖ ihanetini anlıyoruz. Ancak,ihanet çemberinin içinde olmayan,ticaretle uğraşmayan masum,inanmış,herhangi bir cemaate gider gibi bunlara gitmiş insanlar var. Bunların,tutuklu kalması,tecride uğraması tabanda büyük rahatsızlık yaratıyor. Üstelik bir de, adamı olan kurtarıyor adamı olamayan ceza çekmeye devam ediyor gibi çok güçlü bir kanaat var.
* Özellikle üst düzey bürokratların parti ile bağları en aza indi. Liyakat sorunu var. Rüşvet mekanizmasına karşı acil tedbir alınmalı.
* "Büyükşehirlerde neden kaybediyoruz? Kentlilerin AKP'den kopma nedenlerini çok iyi incelemeliyiz. Yeni nesli, gençliği hızla kaybediyoruz. Politikalarımızdaki yetersizlikleri gözden geçirmeliyiz.
* "İYİ Parti mevcut partiler içinde AK Partinin yerini alabilecek en güçlü parti. İYİ Parti'nin saf değiştirmesini mutlaka sağlamalıyız. Bu partiye karşı eleştiri olmaksızın samimi tutumlar sergilemeliyiz. İYİ Parti ile aynı iklimde buluşmanın, birlikte yol almanın çarelerine bakmalıyız. Biz, merkezdeysek ve merkezde kalacaksak onları da alalım, beraber olalım."