Kürt filmleri “Nûjîn” ve “Bîr” Uluslararası Festivallerden 3 ödül daha aldı.
Yönetmenliğini Veysi Altay’ın, Yapımcılığını Mezopotamya Sinemanın üstlendiği, “Nûjîn” ve “Bîr” filmleri Uluslararası Festivallerden 3 ödül daha aldı.
Yönetmenliğini Veysi Altay’ın, Yapımcılığını Mezopotamya Sinemanın üstlendiği, “Nûjîn” ve “Bîr” filmleri Uluslararası Festivallerden 3 ödül daha aldı.
IŞİD’e karşı Kobani’de direnen üç kadın savaşçının yaşamını konu alan “Nûjîn” (Yeni Yaşam) belgeseli 30 Nisanda İtalyada gerçekleşen Glorious Movie Awards ve Kanada da gerçekleşen Cinema World Fest Awards festivalinden “En İyi Belgesel Ödül”lerine, Mardin Kerboran ilçesindeki 7 kişinin 1995 yılında devlet tarafından kaybedilişinin hikayesini anlatan “Bîr” (Kuyu) belgeseli Fransada Au-Cinema-Pourles- Droits-Humains Festivalinde “Cesaret Ödülü”ne layık görüldü.
“Nûjîn” belgeseli, Atlantik Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel” Babel Film Festivali’nde de “En İyi Belgesel”, Weyauwega Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel”, Lakecity Film Festivalinde “Juri Özel Ödülü”ne layık görümüştü. “Bîr” belgeseli, La Paz Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Belgesel”, Bizan Nagar Film Festivali’nde “En İyi Öykü” ve “En İyi Yönetmen”, Festival del Cinema dei Diritti Umani di Napoli Festivali’nden En İyi Belgesel ve Halk Cesaret Ödülü, Cinema World Fest Awards Festivali’nde “En İyi Belgesel”, Kobani de gerçekleşen, Kobani Uluslararası Film Festivali’nde “Halk Cesaret Ödülü”, Tryon International Film Festivali’nde Juri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.
Batman gösteriminden sonra Yönetmen Veysi Altay hapis cezası almıştı
Nûjîn’in Batman’da Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda gösterilmesinden sonra sinema salonu müdürü Dicle Anter’e ve yönetmen Veysi Altay’a “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla Ocak 2018’de Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, Altay 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, Anter’e ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.